Programul pentru evaluarea internațională a elevilor

Ce este PISA?

PISA (the Program for International Student Assessment) este cea mai amplă evaluare educațională internațională care vizează domeniile matematicii, lecturii și științelor, precum și gândirea creativă, la care participă peste 83 de țări. Astfel, performanțele elevilor din România pot fi comparate cu cele ale elevilor, de aceiași vârstă, din alte țări.

PISA evaluează capacitatea elevilor, cu vârsta de 15 ani, de a-și aplica cunoștințele și abilitățile pentru a rezolva probleme și situații din viața reală. De asemenea, colectează informații despre practicile educaționale din țările participante. Evaluarea PISA se desfășoară la fiecare 3 ani, iar administrarea se va face computerizat.

Perioada de desfășurare

Între 4 aprilie și 30 mai 2022, școala fiicei / fiului dvs. va fi una dintre cele 265 de școli, din România, care participă la faza principală a studiului PISA 2022. Alegerea școlii s-a realizat aleatoriu, avându-se în vedere faptul că, școlile selectate trebuie să fie reprezentative pentru școlile din România. În cadrul fiecărei școli, numai elevii selectați, de asemenea aleatoriu, vor participa la acest studiu. 

Coordonator

Unitatea de Cercetare în Educație, din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație – Ministerul Educației Naționale, este desemnată ca Centru național PISA, cu rolul de a coordona implementarea studiului în România.