Vineri, 22 martie 2024, la invitația doamnei Lect. Univ. Dr. Maria Șpan, de la departamentul Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, Facultatea de Științe Socio-Umane, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, am participat cu un grup de elevi, de la ora 14, la seminarul de „Antropologie vizuală. Film etnografic”. Cu această ocazie elevii Ana Oprean și Vlad Dobleagă au prezentat filmul intitulat „Țara noastră, tradiția noastră”, film cu care au câștigat premiul I la Concursul Național de Informatică și TIC „Dual PC”, etapa națională, ediția a 21-a, an școlar 2022-2023. În urma sesiunii de Q&A am vorbit despre patrimoniul cultural imaterial și am organizat o nouă întâlnire între studenți și liceenii noștri.

Prof. Mihaela Păltineanu

 

Vineri, 29 martie 2024, Ana Oprean și Vlad Dobleagă, elevi în clasa a 12-a B respectiv a 12-a A, au fost premiați la Gala Performanței pentru Premiul I obținut la Concursul Național de Informatică și TIC „Dual PC”, etapa națională, ediția a 21-a, an școlar 2022-2023. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu.

Coordonatori concurs: prof. Diana Chirilă și prof. Carmen Popescu

Prof. Mihaela Păltineanu

 CNPAS pe harta lumii sărbătorind UNICEF- Apă curată pentru toți

Proiect Antidrog
 
     Elevii claselor a IX-a şi a X-a ai Colegiului Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna”, Sibiu au participat în perioada 25-26 ianuarie 2023 la activităţile din cadrul proiectului pilot Acţionăm Just implementat în licee prin Agenţia Naţională Antidrog (ANA)/C.P.E.C.A Sibiu care îşi propune prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor prin activităţi interactive de educaţie juridică. Activităţile au fost susţinute de  d-na comisar şef Consuela Ghidiu-C.P.E.C.A Sibiu şi organizate cu implicarea  d-nei profesor consilier şcolar Cristina Ivan CJRAE Sibiu. Mulţumim  elevilor şi cadrelor didactice pentru implicare şi conducerii CNPAS pentru susţinere. 
 
Prof. Cristina Ivan
 
Tradiţii şi obiceiuri de Crăciun
  • Realizator: Daria Cuc
  • Coordonator: prof. dr. Adriana Misachevici

AJUTOARELE MOŞULUI

    Crăciunul nu e doar sărbătoarea sfântă a tuturor creștinilor, nu e doar momentul magic în care se reunește întreaga familie în jurul bradului împodobit. Crăciunul este, mai presus de toate, sărbătoarea generozității. În perioada 2-14 decembrie, elevii și profesorii de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu au muncit cot la cot cu spiridușii Moșului: au pregătit zeci de cadouri pentru copiii de la școlile și grădinițele din Țichindeal, Glâmboaca, Săcădate, Boarta, Ștenea și Buia, județul Sibiu. În acest fel, Moșul își va ține promisiunea și în acest an: nu va uita pe nimeni!

Crăciun fericit!

22 martie - Ziua mondială a apei

Apa - picătura vieţii

Circuitul apei în natură

Gheizerele

Coordonator: prof. dr. Adriana Misachevici